Derfor skal du tilføre CO2 til dine akvarie planter

Hvorfor  CO2 er nødvendigt for optimal plantevækst i dit akvarie!

Drømmer du om et smukt plante akvarie?

  • Har du gang på gang oplevet at dine planter efter kort tid sygner hen, og bliver overgroet med alger!
  • "Hemmeligheden" er at tilsætte CO2 til dit akvarie.

Hvordan har CO2  indflydelse på dine planter!

Dit akvarium er et lukket økosystem, Et lukket system hvor du er herre over, om planter og fisk skal have en chance for at overleve. Hvad det betyder er, at næringsstofferne og CO2, som dine planter har brug for, ikke er tilstedei dit akvarium som i naturen, og ligesom du fodrer din fisk for at de kan overleve, må du også fodre dine planter hvis de skal kunne vokse trives.
Thomas Oreskov - akvarium 2018

Ingen CO2 = Ingen fotosyntese = Døde akvarie planter

 
Fotosyntese er en kemisk proces, hvor igennem planter producerer glukose og ilt fra kuldioxid og vand, kun ved brug af lys som energikilde! Uden kuldioxid, trives dine akvarieplanter ikke korrekt!
 
Ingen CO2 = Døde akvarie planter
 
Men hvordan tilsætter du så nemt CO2?
Heldigvis er det ikke så svært, som du måske forestiller dig!
Du kan nemt vælge og sammesætte et komplet co2 system der passer, netop til dit akvarium.
'Er du i tvivl! Så tøv ikke, vi står parat ved telefonen for at guide dig til det helt rigtige CO2 anlæg udfra dine behov.

Hvorfor dør mine akvarie planter?

rød akvarie plante - ludwigia rubin

 
Alle akvarieplanter, har i større eller mindre grad brug for en række næringsstoffer til at vokse og trives. I naturen er disse næringsstoffer tilstede naturligt, men fordi et akvarium er et lukket økosystem, skal disse næringsstoffer tilsættes for at opretholde en god vækst.
Hvis disse næringsstoffer ikke suppleres, vil planten mistives og i værste fald dø. Planter kræver næringsstoffer i forskellige mængder, såsom kalium (K), fosfor (P) og nitrogen (N) - disse kaldes 'makronæringsstoffer'. Andre næringsstoffer er også nødvendige,men ved lavere mængder eller koncentrationer. Disse er kendt som 'mikronæringsstoffer' og omfatter bla. stoffer som bor (B), kobber (Cu), jern (Fe), Mangan (Mn), Molybden(Mo) og Zink (Zn).
Det kan godt virke uoverskueligt, men heldigvis findes der færdig lavet produkter lige til at tilsætte dit akvarie her på siden.

2hr akvarie gødning

Hvordan kan AmaZoonia.dk hjælpe dig! og hvordan kommer du nemmest igang?

Tilsæt CO2 til dit akvarie og du vil opleve at planter og fisk stortrives.
Hvad skal du bruge for at komme igang?

1 stk regulator med evt. magnet ventil.

magnet ventilen tilsluttes tænd/sluk ur og og sættes til at køre samtidigt med lys, og forbruger derfor kun CO2 når planterne har behov for det. = stor Co2 besparrelse. Vi har flere varianter som du nemt finder i shoppen.

CO2 regulator til akvarium - amazoonia.dk - strideways

1 stk Diffuser.

'Diffuseren findeler CO2, så det kan optages i vandet. Mindre bobler = høj optagelse Der findes mange variander og størrelse, du kan finde den der passer til dit behov i shoppen.

Twinstar co2 diffuser til akvarium - AmaZoonia.dk

1 stk boble tæller med STOP ventil.

Bobble tælleren gør at du nemt kan se og kontrollere hvor meget Co2 du tilsætter dit akvarie. En tommelfinger regel er 1 dråbe pr sek. pr 100 liter. STOP ventilen sikrer at vandet ikke løber baglængs i systemet. Vand i regulatoren kan ødelægge denne, samt magnetventilen.

boble tæller co2 til akvarium

C02 slange (polyurethan slange) 4 / 6mm

Klar CO2 slange Modstandsdygtige over for CO2 (ingen lækager). Bruges i højtrykssystemer. Købes i 1m mål. men leveres i en komplet længde. Almindelig PVC- eller Siliconeslange er ikke modstandsdygtig over for CO2, og vil over tid blive porøst eller revne, hvilket resulterer i tab af Co2 Polyuretan slange er modstandsdygtigt overfor CO2 og vil forblive tæt i mange år fremover. VIGTIGT: Fordi polyurethan slangen er meget stærkere end almindelige PVC eller siliciumslange, strækker den sig ikke så meget. For at undgå potentiel skade på din diffusor / bobletæller når det tilsluttes, anbefales det at dyppe enden af slangen i varmt vand i 10 sek, dette vil blødgøre slangen og gøre montering mere sikker.

CO2 slange til akvarium

CO2 flaske

Co2 flasker leveres i 2 kg eller 500 gr.

Flasker kan ombyttes hos AmaZoonia - Ved Click & Collect - eller ved forsendelse med GLS

CO2 flaskerne er standart flasker og kan også ombyttes flere steder i landet. 

CO2 flaske til akvarium - 2kg - ombytning- opfyldningSe også vores udvalg af komplette sæt lige til at komme i indkøbskurven her.