Aquascaping


Hvad er Aquascaping?

I akvarium hobbyen er dette udtryk blevet et almindeligt ord meget senere end "Nature Aquarium" -konceptet, selvom begge er meget nært beslægtede. 


Aquascaping kan beskrives som en form for ”kunst art” eller måske "akvaristisk landskabspleje", der kan være skabelsen af kulisser i et akvarium. 


Der er dog mere ved Aquascapning end den typiske stil skabt af Takashi Amano.
I løbet af årene er flere og flere mennesker begyndt at studere kunsten at Aquascape, og flere forskellige stilarter er udviklet, som alle er bundet sammen under begrebet Aquascaping. 

 

Mens Takashi Amanos typiske stil stadig efterlader et vist spillerum for beskueren til at finde deres egen fortolkning, har andre Aquascapere en i meget høj grad af realisme og overlader intet til fortolkning. 


Disse opførelser af naturlige landskaber der typisk kan være af bjerglandscaper eller skove, kaldes  Diorama-stil og imponerer tilskueren ikke kun med en meget realistisk skildring af naturen over vandet, men også med et utroligt antal detaljer og en ekstrem dybdesans.

 

En anden meget brug stil er Iwagumi, hvor det kort forklaret er sten der er i fokus som bærende element. Der bruges aldrig grene eller trærødder.  Der skal altid anvendes sten af forskellige størrelser, og man bruger ALTID et ulige antal.